Въпроси и отговори

Премахване на родилн бенка

Здравейте

Не помня писах ли блога Ви но ме интересува каква е процедурата при отстраняване на родилна бенка. При мен се намира на гърба ми и от бебе. С течение на времето стана малко като вид на брадавичка и леко се разрастна. Цветът и е кафяв към леко черен. Моля отговорете ми майка ми е мед сестра знам рисковете но искам най доброто лечение. За това Ви питам понеже съм от малък град и нямам възможност да пътувам всеки ден и искам да знам какви са ми опциите за лечение!

Премахване на бенки до очите

Имам бенка на носа, малка но ме дразни според приятели и роднини е малка и не се забелязва прекалено мн но ми сваля самочувствието… бих искал да знам дали можете да я премахнете на място толкова близко до очи и има ли някакъв риск… :X

Премахване на бенки при раждане

Здравейте. Имам бенка на кръста от самото раждане, вече съм на 31г. нямам сърбежи зачервявания и мисля че не си увеличава размера, но много ме притеснява, понеже веднъж преди няколко години я разкървих и ме заболя доста за кратко, но сега нямам проблеми дори и усещания, искам да я махна понеже ме е страх пак да не я закача и разкървя, в диаметър е около 1см. и е около 2мм. да речем височина. Нещото което знам е, че не трябва да и се взема биопсия преди да бъде изрязана, както и че трябва да се види след това под микроскоп дали е изрязана както трябва.  При първа възможност ще си взема направление и ще се насоча към специалист. Посъветвайте ме към кого да се насоча и за какво да внимавам по време на каквито и да е процедури по време на диагностицирането и лечението и. Благодаря.

Фиброми или папиломи

От известно време забелязвам някакво образование на малката срамна устна. Самата консистенция на кожата по него е като на околната кожа.

Днес посетих АГ, но той ме препрати в Кожно-венеролог ичен кабинет във ВМА, където лекарите са на мнение, че израстъка е или фибром , или папилом. Според лекаря там, 90% от фибромите в тази област са папиломи. Аз имам обгаряне на шийката заради ЧПВ, но това беше преди 13 години и тогава не е имало различна от I група цитонамазка.

Иначе образованието и според лекарите във ВМА няма разлика със структурата на околната кожа, но все пак на върха има “разрошен” вид. Не е на широка основа, а като “на краче”.

Тяхното мнение е, че трябва да се отстрани и да се направи хистология.

Мислите ли, че това е адекватна диагноза и ВМА добър избор ли е за тази манипулация? Как така не може да се различи папилом от фибром ? Има ли друг неинвазивен медот за диагностика?

Премахване на папиломи

Интересувам се от премахването на папиломи. Преди да забременея имах папиломи, но след раждането се появи още един, след втората ми бременност забелязвам, че започва появата на още, намират се точно под окото- колко процедури трябва да се направят, за да се премахнат и каква е цената за услугата, която предлагате? Остават ли някакви белези след премахването?
Благодаря предварително!
Лек и успешен ден

Променлива бемка на носа

Здравейте,
имам бемка на носа, която искам да премахна. Отскоро забелязах че расте. Преди години ми беше премахната с лазер от дерматолог, след известно време се появи пак на същото място . Известно време не бях забелязвала да има промяна в размера , но от няколко месеца има. На какво може да се дължи това? Ако ви пратя снимка на личен е-мейл дали бихте ми обяснили по-подробно за премахването. Бих дошла и до София, ако знам че ще стане. Но имам 2 малки дечица и само за преглед не знам дали ще намеря веме затова ако може да ви пратя снимка да изразите мнение ще съм благодарна

Фиброми?

През бременността получих едни малки ситни брадавички около гърдите и едни тъмни петънца подобни на бенки нещо свързано с хормони и пигментация ли е и бих ли могла да ги премахна .Родих преди месец сега подходящо ли е?

Бенка

Мъжът ми има голяма бенка на ръката. Уголеми се драстично за няколко месеца, като дори има израстъци по нея. На такова място е (доста е твърда), когато се облича я закача и буквално я отлепи на полвина. Много сме притеснени и търсим незабавна консултация с лекар. Каква е сумата за преглед без здравна каса? Моля и за вашето мнение според описаните симптоми.

Благодаря предварително!

Бенка на носа, премахване

Здравейте ,

На 17 години съм и имам бенка на носа . От дълго време се каня да се посъветвам със специалист. Има две причи поради,които искам да я премахне . Комплексира ме и намалява самочувствието ми , и другата е ,че съм спортен тип излагам лицето си на слънце и не искам да се усложнява. Моля за съвет и дали каква е вероятноста да се превърне в раково образование .

Благодаря предварително 🙂