Фиброми или папиломи

От известно време забелязвам някакво образование на малката срамна устна. Самата консистенция на кожата по него е като на околната кожа.

Днес посетих АГ, но той ме препрати в Кожно-венеролог ичен кабинет във ВМА, където лекарите са на мнение, че израстъка е или фибром , или папилом. Според лекаря там, 90% от фибромите в тази област са папиломи. Аз имам обгаряне на шийката заради ЧПВ, но това беше преди 13 години и тогава не е имало различна от I група цитонамазка.

Иначе образованието и според лекарите във ВМА няма разлика със структурата на околната кожа, но все пак на върха има “разрошен” вид. Не е на широка основа, а като “на краче”.

Тяхното мнение е, че трябва да се отстрани и да се направи хистология.

Мислите ли, че това е адекватна диагноза и ВМА добър избор ли е за тази манипулация? Как така не може да се различи папилом от фибром ? Има ли друг неинвазивен медот за диагностика?

От: Ема

Отговор:

Според описанието се касае за кондилом, а не папилом, който е предизвикан от вирус и задължително трябва да се премахне. Възможно е да се разпространят и увеличат размерите си, както и да ги предадете на партньора си.
д-р Илиев