Козметичка менте обезобрази кандидатка за “Мис България”

Михайловска след интервенцията

Шарлатани заличават бръчки с киселина, изстъргват пигментация по забранен метод, инжектират препарати с неясен произход и съдържание и нанасят куп поразии на своите клиентки. Това стана ясно вчера, след като козметичка менте обезобрази кандидатката за „Мис България“ Александра Михайловска.

Самозванката вкара в болница момичето, след като й би витамин Е в устните, съобщи предаването на TV7 „Баркод“.
Инжекцията ми постави Албена от кв. „Орландовци“, удари ми я в хола на дома си. Платих й само 50 лв., разказа по-късно за „Монитор“ Михайловска. Изненадах се, че е толкова евтино, но тя ми обясни, че плащам малко, защото я прави вкъщи и взима витамините на по-ниска цена, допълни тя. Александра
не попитала какви точно са витамините
Разбрала, че в устните й е поставен мастнонеразтворим витамин Е едва след като я приели подута и обезобразена в Кожната клиника на Александровска болница.
Александра Михайловска не знае къде живее въпросната Албена, с нея я свързала някоя си Севи, която тя лично не познава добре, до адреса я закарали с кола.
Аз се доверих на Севи, тя е позната на мои познати, защото си беше слагала вече такава инжекция и беше супер. Сложи си и втора, но разбрах, че и тя е имала проблем като моя, обясни момичето.
Въпросната Албена освен като козметик работи и като фризьор и маникюрист. Няколко дни след процедурата устните на Александра се подуват сериозно, цялото й лице се деформира. Тя престоява в Александровска болница цяла седмица, вече е изписана, но все още е на силни лекарства.
Александра е с късмет. След инжектиране на витамин Е
имаме случаи на момичета с подуване на шията
и гърдите, дори с опасност за живота, каза д-р Мадлен Кокева от клиниката. Витамин Е е полезен за външна употреба, но в меките тъкани предизвиква грануломи.
Самозвани козметички нанасят маса увреждания. В момента правим дегенериращи процедури на жена, третирана с тип киселина за избелване на лицето и изпъване на бръчките. Това разказа Даниела Спасова – председател на Националното сдружение на козметиците. Пострадалата е с отоци и рани по лицето, тя усещала болка още докато траела манипулацията. Набедената козметичка обаче я уверявала, че усещането говори, че процедурата действа, разказа Спасова.
Тя предупреди, че самозванки прилагат и кавитация
метод за премахване на пигментацията, който вече е забранен във Франция и редица европейски страни. По думите й дори обикновената кола маска може да се окаже твърде опасна в ръцете на непрофесионалист и да докара до фоликулит, обриви, рани и увреждане на капилярите.

И преди..

Клиентките да не се подвеждат по ниските цени, да изискват удостоверение за завършен курс, а ако им предлагат поставяне на инжекция, да знаят, че това става само под контрола на лекар, предупреди Даниела Спасова.

Източник: Монитор