БЕМКИТЕ и нашето отношение към тях

Най-важното е, че бемката подлежи на оценка:

Премахната бемка
Бемка, която трябва да се премахне

Оценката от специалиста – профилиран дерматолог, ще Ви информира дали бемката може да се превърне в раково образование. Ако по време на прегледа се установи раков процес , бемката трябва да се премахне незабавно. Ако има риск от скорошна ракова дегенерация , бемката подлежи на премахване в близко бъдеще.

Оценка от притежателя на самата бемка – до каква степен тя го загрозява, как го възприемат хората, с които се среща за първи път. Това важи особенно за професии свързани с излагане пред повече хора – артисти, политици, рекламни агенти и др.

Когато преценявате сами, трябва да знаете кои бемки са рискови – това са най-вече пигментираните (кафяви или черни на цвят), тези които са с тенденция към уголемяване или са на места с повишено триене (колани, сутиени, яки и др.), зоните подложени на интензивно слънцегреене, най-вече лицето, темето, раменете. Мнението че „бемките не трябва да се пипат“ е изключително погрешно и може да се окаже фатално, когато се касае за един от най-опасните малигнени тумори в човешкия организъм – меланомът.

Дерматологечен център Д-р Илиев предоставя за всички свои пациенти безплатни консултациии и оценка за риск на всички видове кожни образувания, както и възможност за премахването им чрез най-подходящия метод за съответното образувание. Премахването е безболезнено, безкръвно, възстановяването е за около 20 дена. Цените на услугата са изключително конкурентни.

Запазете си час на тел. 0887663066